• Astrid

5 TEKENEN DAT JE EEN VIRTUEEL ASSISTENT NODIG HEBT

Bijgewerkt op: 10 feb.

Als beginnende ondernemer of als zelfstandige van een klein bedrijf heb je ook maar 24 uren in een dag. Waarvan je er idealiter toch ook een aantal nodig hebt om te slapen en om je levensnoodzakelijke behoeften te vervullen.

Dus hoe krijg je alles gedaan in die aantal uren dat je kan presteren per etmaal? Inderdaad, dat lukt niet (meer).

Wil je je bedrijf laten groeien, zul je op zoek moeten gaan naar hulp. Maar personeel aanwerven kost handenvol geld. En heb je wel genoeg om te delegeren om iemand constant als extra kracht in dienst te nemen?

Daarbij komt dat delegeren loslaten is en laat dat nu net ook zo moeilijk zijn. Je bedrijf voelt als jouw kind. Dat hou je liefst dicht bij je in de buurt.

Maar zit je nu al een tijdje te worstelen en te jongleren om alle ballen tegelijk in de lucht te houden?

Zit je zelf te knikken telkens je de 5 volgende punten leest, dan is het hoog tijd een virtueel assistent te contacteren!


Man overweldigd door stress met laptop en boeken op bureau
Overweldigd door stress?

Je bent constant druk bezig en je voelt je overweldigd

Je hebt geen tijd meer voor nieuwe klanten of projecten. Je voelt je de gevangene van je bedrijf en je raakt de passie kwijt die je voelde toen je je onderneming begon. Je eigen bedrijf drukt op je schouders en je kreunt onder de ballast.

Je vergeet pauzes in te lassen en je hebt je familie en vrienden al lang niet meer gezien. Zelfs je gezondheid begint eronder te lijden.

Routinetaken kosten je te veel tijd en energie

Misschien ben je wel als zelfstandige begonnen om je eigen tijd te kunnen indelen en om zo meer vrijheid voor jezelf te creëren? Je wilde weg uit het kantoorstramien. Nu merk je echter dat het runnen van je eigen bedrijf inhoudt dat je dag gevuld is met duizend-en-één dingen die irrelevant zijn voor je kerntaken. Maar die taken moeten toch gebeuren.

Door deze routinetaken sijpelt al je energie weg. Je hebt geen tijd meer om je eigen onderneming te analyseren en verbeteren. Je hoofd loopt constant over van de to-do-lijstjes die nooit helemaal afgevinkt raken.

Je bent een krak in visie, maar niet in de uitvoerende taken

Je hebt zoveel grootse plannen voor je onderneming. Je droomt ervan te groeien en je ziet het pad naar succes al voor je liggen.

Toch begin je elke dag met de nodige routinetaken en je merkt dat het al namiddag is en van al die uitdagende plannen is nog niets in huis gekomen.

Je probeert al de hele dag kleine technische problemen op te lossen. Je merkt dat je verdrinkt in de zee van repetitieve taken.

Zou je soms willen dat je jezelf kon klonen?

Om te groeien heeft je bedrijf nood aan expertise die jij niet bezit

Pruts je aan taken waarvan je weet dat iemand anders het sneller en beter zou oplossen? Zit je online uren te surfen om te weten te komen hoe je het juiste zoekwoordenonderzoek moet doen? Wil je uitpluizen hoe je je website kan verbeteren in SEO-opzicht?

Je kan nog extra tijd en energie steken in cursussen om alle nodige vaardigheden te bemachtigen. Heeft je website een make-over nodig en je weet wel dat je het zelf kan maar het gaat je onnodig veel tijd kosten?

Dan biedt delegeren soelaas. Je kan immers niet perfect zijn in alles. Zo kan je kiezen de taken te delegeren die je zelf niet graag doet of waarvoor je liever geen tijd wil vrijmaken.

Je bent klaar om te groeien

Je onderneming heeft potentieel om te groeien, maar je hebt (nog) geen budget of werk genoeg om een vaste kracht in dienst te nemen?

Dan is een virtueel assistent ook een fantastische oplossing: voor seizoensgebonden piekmomenten, langere projecten, eenmalig of frequent? Het kan allemaal.

Taken delegeren verkleint de lengte van je to-do-lijst en zo krijg je terug tijd om je bedrijf te beheren zoals het behoort!

Je passie krijgt terug een boost en je onderneming zal er goed bij varen!

143 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven