• Astrid

VIRTUEEL ASSISTENT: ANTWOORD OP DE VRAGEN WIE, WAT EN WAAROM

Bijgewerkt op: 11 feb.


Thuiswerkkantoor virtueel assistent online octopus
Thuiswerkkantoor virtueel assistent

WAAROM WORD JE VIRTUEEL ASSISTENT?

Als we de laatste maanden iets geleerd hebben, is het wel dat online werken in de lift zit. Omdat het moet en/of omdat het kan! Meer en meer mensen zien er het nut van in zich ‘s morgens niet meer in de file te begeven om zo nodeloos tijd te verliezen aan de woon-/werkverplaatsingen. Om van de bijhorende stress en frustratie al maar te zwijgen...

Ik ben zelf één van die mensen. Een dik jaar geleden al besloot ik mijn auto weg te doen en hem te vervangen door een elektrische fiets. Beter voor het milieu en gedaan met de aanhoudende fileproblemen.

Ook is het handig als je kinderen en een gezin hebt, om op die manier meer tijd met je familie door te brengen. Daar hoor ik dan weer niet bij, mij lokte eerder de flexibiliteit om te werken waar ik verkies en tijdens de uren die mij het beste liggen. Ik heb nu éénmaal geen gezin en kan dus op die manier genieten van vrijheid.

Online werken lijkt me de weg naar de toekomst! Maar wat doe je dan? En hoe begin je eraan?


WAT IS EEN VIRTUEEL ASSISTENT?

Daarom besloot ik virtueel assistent te worden. Ja hoor, dat bestaat! Net zoals veel mensen beroep doen op Google en Siri, zullen ook hoe langer hoe meer ondernemers beroep doen op assistentie om hun zaak draaiend te houden of om hen bij te staan waar hun kennis of expertise tekort schiet! De eisen die door de wet gesteld worden, zijn dan ook niet van de poes.

Niet iedereen kan alles kunnen toch? Plus dat hoeft ook niet! Elke ondernemer is gezegend met eigen talenten en blinkt uit in bepaalde dingen. Veel ondernemers zijn super goed in het uitvoeren van hun kerntaken, maar laten de administratie (of de boekhouding) liever links liggen. Daar ben je geen ondernemer voor geworden toch?

Laat dat nu net zijn waar ik goed in ben!

Maar vergis je niet, een virtueel assistent kan zowat alles voor je doen! Zoveel uiteenlopende taken, zoveel verschillende assistentes. Ook hier heeft elke assistent haar eigen talenten.

Voor elke taak die je kan en wil uitbesteden bestaat er een geschikte hulp. Sommigen zijn gespecialiseerd in pure administratie, anderen nemen de klantendienst en -opvolging op hen, een andere groep doet dan weer liever de marketing van je bedrijf en ga zo maar door.

Virtueel assistent is een heel algemene titel voor een beroep met ontelbare aspecten.

Het beste is wanneer u ergens mee geholpen wilt worden, gewoon na te vragen of je virtuele hulp je hiermee ook kan bijstaan! Deze online kracht is immers zelf ook ondernemer en snapt dan ook precies waar de knelpunten liggen. Je hebt er dan ook meteen een volwaardige partner bij die met je mee wil denken en naar oplossingen streeft. Flexibiliteit is hier troef: dit kan van een paar uren éénmalig of per week, tot de afwerking van een bepaald project of zo lang je het nodig acht. Ook als ondernemer biedt een virtueel assistent je die vrijheid. No strings attached!


WIE HELP JE ALS VIRTUEEL ASSISTENT UIT DE NOOD?

Aangezien de meeste taken tegenwoordig heel gemakkelijk online uitgevoerd kunnen worden, hoef je niet meer op diezelfde bureaustoel in één bepaald kantoor te zitten dag na dag. Je kan je talenten aanbieden aan verschillende werkgevers. Niet iedereen heeft de nood aan een fulltime hulp. Ondernemers, zelfstandigen, éénmanszaken, coaches, kleine of middelgrote bedrijfjes, …. iedereen zit wel eens verlegen om hulp. Maar niet iedereen heeft genoeg werk om hiervoor een vaste kracht in dienst te nemen.

Laat dit nu net HET GROTE VOORDEEL zijn van een virtueel assistent!


Jij beslist zelf hoe lang en hoe vaak je beroep op haar zal doen. Je hoeft geen werkplek in te richten, geen extra computer aan te kopen of andere faciliteiten te voorzien.

De virtueel assistent als freelancer, maakt gewoon een factuur op voor de gepresteerde dienst(en) die je als ondernemer dan nog kan inbrengen in je boekhouding. Gemakkelijk toch?

Heb je toch personeel in dienst, maar zoek je nog net iemand voor de uitvoering van die ene bepaalde taak waarvoor je de expertise mist? Wie contacteer je dan? Juist, een virtueel assistent! :-)

Flexibiliteit troef!

WAAROM ZOU JE VOOR EEN VIRTUEEL ASSISTENT KIEZEN?

Ondernemer worden doe je omwille van een bepaalde passie. Of omdat je een drang naar vrijheid en zelfstandigheid hebt om te doen wat je graag doet. Eigen baas zijn is leuk, uitdagend en je besluit er voor te gaan!

Maar… voor je het weet word je bedolven door allerlei randtaken. De wetgeving is immers ontzettend streng en je moet je aan allerlei wetten en regels houden. Zo hoorde ik ook het verhaal van mijn dokteres, ze is dokter geworden om mensen te helpen. Ze is er ook ontzettend goed in. Maar administratie en opvolging is niet aan haar besteed. Toch verplicht de wet je voor alle patiënten een dossier aan te leggen, de nodige administratie bij te houden, alles te documenteren, etc. Dus blijf je verdrinken in de maalstroom of zoek je hulp?

Je hebt immers maar zoveel uren in een dag. Dreig je te versmachten in een teveel aan werk dat jou eigenlijk niets opbrengt qua voldoening? Heb je geen tijd om alle nodige cursussen te volgen? Om je bij te lezen over alle nieuwe technologieën en online veranderingen?

Denk dan aan een virtueel assistent! Je haalt iemand in huis (bij manier van spreken dan toch) die je tijd en expertise biedt! Zo helpen we elkaar.


Je assistent neemt de taken van je over waar jij je hoofd over breekt.


Door hierin te investeren, kan je terug je volledige aandacht geven aan je bedrijf en het een boost geven. Zo win je die investering al snel terug. Samen zoek je naar oplossingen, automatisering en tijdswinst. Want tijd is nog steeds geld. Terwijl geld ongelimiteerd kan zijn, heeft iedereen maar evenveel uren in de dag… Tijd en expertise zijn ontzettend waardevol.

Als ondernemer moet je meegaan met je tijd. Online zichtbaarheid is ontzettend belangrijk geworden. Breek je je hoofd over hoe je dat gaat aanpakken? Heb je daar geen kaas van gegeten? Bezorg je geen grijze haren en denk aan je virtueel assistent.

EEN VIRTUEEL ASSISTENT IS GEEN OVERBODIGE LUXE

Zit jij als ondernemer met je handen in je haar? Zie je het even niet meer zitten? Komt het teveel aan werk op je af?

Maak dan snel een lijstje met alles wat een virtueel assistent voor jou zou kunnen overnemen. Mijn handige checklijst kan je hier vast een handje bij helpen.

Zo zie je terug dat licht aan het einde van de tunnel! Je krijgt je ademruimte terug, alsook je energie en voldoening om terug in je zaak te investeren. Je herinnert je terug waarom je eigen baas geworden bent en je vindt terug enthousiasme voor je bedrijf (en je gezin).

Aarzel niet en neem contact op.


140 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven