AANGENAAM THUISWERKEN

TOP 10 TIPS OM THUISWERKEN AANGENAAM TE MAKEN

Niet iedereen is voor thuiswerken in de wieg gelegd. Sommige mensen lijken ervoor geboren en gelukkig mag ik me bij deze categorie rekenen. Anderen presteren beter op kantoor, omringd door medewerkers, zakenpartners of klanten. Door de Corona-maatregelen echter werken plots veel mensen verplicht van huis uit. Wordt het je soms allemaal teveel? Mis je je collega’s en contacten? Wat kan je dan doen om je thuiswerk toch aangenamer te maken?

1. GOEDE MUZIEK

Goede muziek maakt goed gezind. Je bent thuis en kan zelf beslissen over welke radiozender jouw voorkeur geniet! Maak hier gebruik van en speel muziek! Kies voor liedjes die je gelukkig en energiek maken. Vrolijk je dag op!
MUZIEK BELUISTEREN TIJDENS HET THUISWERKEN

2. BEWEGING

Ik weet het wel… het is verleidelijk je de hele dag op je stoel te zetten aan je computer. Dit werkt echter net contraproductief. Sta regelmatig op en strek je benen. Wandel indien mogelijk elke dag een korte afstand en maak zo je hoofd even helemaal leeg. Of neem een korte yoga pauze. Hierdoor krijg je terug inspiratie en werklust. Zo blijven ook je spieren in conditie! Ook al zittend kan je oefeningen doen. Verander je houding regelmatig, beweeg je armen en schouders, wiebel met je benen.

3. GEZONDE VOEDING

Het lijkt misschien niets met productiviteit of humeur te maken te hebben, maar niets is minder waar. Gezonde voeding geeft je de juiste energie, zorgt ervoor dat je geen dipjes ondervindt en het maakt je gelukkig. Geef je lichaam de voedingsstoffen waar het om vraagt en het resultaat is snel merkbaar. Gezond eten betekent ook de nodige tijd nemen om van je voedsel te genieten. Slok dus niet snel je lunch naar binnen voor het scherm van je computer.

4. WISSEL JE WERKPLEK

Indien mogelijk, wissel af en toe je werkplek. Neem je laptop eens mee naar een andere kamer. Een andere omgeving geeft vaak nieuwe inzichten en zorgt ervoor dat je de sleur breekt. Geef verveling geen kans.

5. ONLINE NETWERKEN

Ik ben het er mee eens, online netwerken geeft niet dezelfde voldoening of resultaten als live evenementen meemaken. Bij gebrek aan beter echter, vertrouw op je sociale platformen en schrijf je in voor online meetings en bijeenkomsten. Zo kan je toch van gedachten wisselen en heb je een leuk alternatief voor je dagelijkse gesprek met je collega’s of klanten.

6. MOTIVATIE

Start je dag met je favoriete podcast of You Tube motivatievideo. Dit geeft een boost aan je energiepeil en motiveert je om de dag goed in te zetten.

7. BELOON JEZELF

Is je werkweek achter de rug? Vier dan ook het weekend. Zelfs al verkies je je weekend op andere dagen te nemen dan de gangbare norm.
Ook al verplaats je je fysiek niet van je werkplek naar huis na een werkweek, maak een duidelijk onderscheid voor jezelf. Gun jezelf dat glaasje wijn of een gezellig aperitiefmomentje en laat het werk van je schouders glijden.

8. MAAK TIJD VOOR JE HOBBY'S

Ook al is de grens tussen werken en thuis zijn plots een grijze zone geworden, maak voor jezelf die grens duidelijk. Benut je vrije dagen door de dingen te doen die je echt graag doet. Laat het werk links liggen en maak tijd voor je hobby’s. Ook je eigen batterij heeft tijd nodig om op te laden.

9. DOE EEN KLUSJE

De korte collegiale babbel aan de koffiemachine is verleden tijd. Toch heb je ook thuis nood aan momenten waar je even helemaal je werk loslaat. Niets helpt beter dan een kort klusje onder handen te nemen. Doe de afwas, stofzuig, hang de was op, … Dit onderbreekt even de werkdruk en een propere, opgeruimde omgeving zorgt ook voor meer rust in je hoofd.

10. ZET AF EN TOE HET RAAM OPEN

Zelfs in de winter heeft je lichaam nood aan zuurstof. Zet dan ook af en toe het raam wagenwijd open van de ruimte waarin je werkt. Je zult merken, die extra zuurstof geeft een boost aan je brein en je krijgt plots nieuwe inspiratie en ideeën.
OPEN HET RAAM TIJDENS HET THUISWERKEN

THUISWERKEN KAN OOK AANGENAAM ZIJN

Zoals alles heeft ook thuiswerken voor- en nadelen. Focus je op de positieve kant en denk niet aan alles wat je “kwijt” bent. Zoek naar oplossingen en leer te genieten van het fijne thuisgevoel.

Vond je dit artikel interessant? Deel het gerust op sociale media:

Wil je graag nog meer weten? Lees dan ook de volgende blog posts: 

TOP 10 TIPS OM THUISWERKEN AANGENAAM TE MAKEN

TOP 10 TIPS OM THUISWERKEN AANGENAAM TE MAKEN

Niet iedereen is in de wieg gelegd om thuis te werken. Wat kan je doen om thuiswerken aangenaam te maken? Vind hier de top 10 tips.

DE 10 VOORDELEN VAN KAMERPLANTEN ALS THUISWERKHULP

DE 10 VOORDELEN VAN KAMERPLANTEN ALS THUISWERKHULP

Kamerplanten fleuren niet alleen de kamer op, maar ze hebben ook tal van andere (gezondheids)voordelen. Kom snel te weten wat groen voor jou kan doen!

SEO OF ZOEKMACHINEOPTIMALISATIE TIPS

SEO OF ZOEKMACHINEOPTIMALISATIE TIPS

Wat is SEO en waarom is het zo belangrijk voor je website? Hier vind je enkele SEO tips die je website al snel hoger doen ranken.