prijs blog post blog banner

WAT KOST EEN BLOG POST: PRIJSCATEGORIEËN

Hoeveel kost een blog post?
Het antwoord is: hoeveel wil jij betalen?
Wat krijg je voor dat bedrag in de plaats?

HOE GA JIJ HET LIEFST OP VAKANTIE?

Wat heeft deze vraag te maken met een blog schrijven vraag je je af? Toch wel wat! Hou je het graag goedkoop en geef je geen geld uit aan een hotel? Sta je met je tentje op een camping zonder comfort?

Dit is wat mij betreft al niet de naam vakantie waardig! Opteer je voor dat vijfsterrenhotel waar je van top tot teen in de watten wordt gelegd, je zelf niets meer moet uitvoeren en je je de koning te rijk voelt?

Als ik mag kiezen, weet ik het wel! Van welke vakantie kom je helemaal zen en uitgerust terug thuis? Maar geef nu eerlijk toe, alles heeft toch altijd te maken met het prijskaartje, nietwaar?

Hetzelfde geldt voor je blog post!

1 STER

CAMPEREN MET DE TENT AFBEELDING DOOR ONLINE OCTOPUS

Vanzelfsprekend kan je content vinden voor een schromelijke 5 euro voor een korte blog post. Maar verwacht dan ook niets terug. De schrijver spreekt gewoonlijk een andere moedertaal, de tekst staat vol spellingfouten, plagiaat is gemeengoed, van SEO heeft hij nog nooit gehoord en een originele, pakkende tekst schrijven zit er niet in. Maar hé, jij bent er vanaf en het is zo goed als gratis. Zeker als je het aftrekt bij je uitgavenposten. Win je dan klanten of stoot je zo eerder potentiële geïnteresseerden af? Zelf knap ik totaal af op een blog post of website vol schrijffouten.

2 STERREN

Natuurlijk bekijk je regelmatig de tarieven van de “concurrentie”. Wie doet dat niet? Er bestaan steeds bedrijven die lagere prijzen aanbieden voor ongeveer hetzelfde gamma.
Hoe slagen die bedrijven daarin? Die hebben meestal een heel team copywriters ter beschikking. Ze worden betaald per “afgenomen” tekst. Ze schrijven dus zonder de garantie betaald te worden. Zo krijgt de klant een resultaat van verschillende kandidaat schrijvers en enkel de uiteindelijk bestelde blog post wordt met aftrek van de commissie van het bedrijf, aan de schrijver betaald. De motivatie van de schrijvers ligt dus niet al te hoog!
Om op deze manier dan toch nog iets van inkomsten te genereren, moeten ze de content uit hun polsen raffelen. De schrijver onderzoekt dus nauwelijks het onderwerp of het bedrijf. Laat staan de ideale doelgroep. De blog posts zijn dan ook steeds veel korter. Elke week heb je als klant een andere schrijver op je bord, die geen affiniteit heeft met je onderneming of de te bereiken ideale klant.

3 STERREN

Dan kom je terecht bij schrijvers die een blog post willen schrijven voor ongeveer 50 à 150 euro. Dit is het absolute minimum dat ik voor een blog post of artikel zou betalen. Bij deze prijscategorie mag je toch iets van ervaring verwachten, maar niet al te veel. Je komt terecht bij studenten die op deze manier een zakcentje willen bijverdienen. Of beginnende schrijvers die zo hun eerste klanten willen lokken. Verwacht ook geen lange stukken, eerder een korte post van 300 tot 400 woorden. Als je geluk hebt, steken ze wat extra tijd erin en doen ze research. Als je bij deze schrijver blijft, leert hij zo op termijn wel je onderneming en je ideale klant beter kennen. Kom je op deze manier toch bij iemand terecht met een echt schrijftalent, bespreek dan ineens een contract voor de komende jaren. Want zodra een goede copywriter beseft hoeveel zijn schrijfkunsten echt waard zijn, schieten de prijzen de hoogte in.

4 STERREN

Hier kom je terecht bij de mensen die weten wat ze doen en waarover ze het hebben. Ervaring en scholing wijzen verder in die richting. De prijzen gaan boven de 200 euro. Voor die prijs echter krijg je een originele tekst waar veel onderzoek voor gedaan is. De content wordt op maat van je bedrijf geschreven met het doel je ideale klant te bereiken. Een stuk als dit beslaat minstens 500 woorden en slaat zeker de SEO niet over.
Ook de lay-out, de betiteling, oplijsting en de paragrafering is uitermate verzorgd. Helemaal af en klaar om met een minimum aan moeite opgeladen te worden in WordPress of een ander CMS (Content Management Systeem).
Probeer met deze schrijver een goede band op te bouwen want de blog posts zullen er alleen op verbeteren naarmate de copywriter je bedrijf beter leert kennen, de huisstijl in acht neemt en je ideale klant aanspreekt. Het doel is een langetermijnrelatie op te bouwen en door het regelmatig bestellen van content, kunnen de prijzen redelijk gehouden worden. Vergeet niet dat er om een stuk te schrijven, ook altijd evenveel opzoekwerk aan vooraf gaat.

LUXE HOTEL MET ZWEMBAD AFBEELDING BLOG

5 STERREN

Ook deze categorie is beschikbaar! Natuurlijk vind je schrijvers die heel wat meer vragen voor een blog post.
Eens je naam als copywriter gemaakt is, is the sky the limit!
Maar zeg nu zelf, hoe veel meer extra’s kan je nog verwachten aan zulke exuberante prijzen?
Uiteindelijk is een prima tekst een prima tekst. Maar het staat je altijd vrij om het uit te testen!

WIL JE WETEN WAT EEN BLOG KOST?

WAT WIL JIJ BETALEN VOOR EEN GOEDE COPYWRITER?

Want daar komt het uiteindelijk op neer! Zoals er hotels bestaan in alle prijscategorieën, zo zijn er ook copywriters voor ieders budget. Je kan ook een uitstekend hotel vinden voor een goedkope prijs, als je veel geluk hebt en veel tijd steekt in vooronderzoek. Hoeveel websites moet je bezoeken en hoeveel uren verlies je aan surfplezier tot je dat ene ideale hotel hebt gevonden dat prijs-kwaliteit niet te overtreffen is? Inderdaad… en time is money toch?


Geef je dan niet liever je geld uit aan iets waarvan je zeker weet dat het het geld waard is, waar je kopzorgen van je af vallen en waar je zen en uitgerust en met een goed gemoed van terug komt?

CONTENT SCHRIJFSTER

Vond je dit artikel interessant? Deel het dan gerust op sociale media:

Voor extra tips en tricks over content kan je alvast even rondsnuisteren in mijn blog: