
HOE KIES JE EEN DOMEINNAAM?
Een domeinnaam kiezen, hoe begin je eraan? Met deze handige tips ben je al flink op weg naar de perfecte domeinnaam voor je website.
JE DOMEINNAAM: DE EERSTE STAP NAAR EEN EIGEN WEBSITE
Aangezien een online aanwezigheid alsmaar belangrijk wordt, heeft elk zichzelf respecterend bedrijf ook een website nodig. Het lijkt simpel een website op poten te zetten, maar toch gaat er heel wat denkwerk aan vooraf. Zo heb je voor een website ook een domeinnaam nodig, jouw unieke adres op het wereldwijde web.
Heeft je onderneming al een bedrijfsnaam? Indien niet, hoe kies je die dan?
Want je domeinnaam verwijst meestal naar je ondernemingsnaam.
Voor je hierover gaat nadenken en brainstormen, lees je best eerst waar je allemaal rekening mee moet houden. Het is belangrijk hier een goede beslissing in te nemen want je domeinnaam vormt meestal ook de basis voor je professionele e-mailadres.
JE DOMEINNAAM WEERSPIEGELT JE BEDRIJF
1. JE DOMEINNAAM GEEFT JE MERK WEER

2. JE DOMEINNAAM IS GEMAKKELIJK (MEE)DEELBAAR
Zodra mensen je om je domeinnaam vragen en je bent een half uur bezig om te verklaren hoe ze je domeinnaam moeten spellen of zoeken, ben je niet goed bezig.
Zoek een domeinnaam die gemakkelijk te spellen is dus best niet te lang en die ook logisch bij je bedrijf past. Probeer afkortingen of alternatieve schrijfwijzen te vermijden. Je verliest anders veel tijd en geduld bij het verklaren hoe je precies je domeinnaam kan terugvinden.
3. VERMIJD SPECIALE TEKENS IN JE DOMEINNAAM
4. MAAK JE DOMEINNAAM MEMORABEL
5. JE DOMEINNAAM IS UNIEK
6. JE DOMEINNAAM IS UITSPREEKBAAR
7. HOU JE DOMEINNAAM KORT

8. KIES DE GESCHIKTE EXTENSIE OF LTD (TOP LEVEL DOMAIN)
9. IS JE DOMEINNAAM EEN WETTELIJK VERANTWOORDE KEUZE?
10. MAAK JE DOMEINNAAM INTUÏTIEF
Laat je domeinnaam alvast een tipje van de sluier oplichten over welke activiteiten je onderneming uitvoert. Zo onthouden klanten je ondernemingsnaam beter en kunnen ze het ook onmiddellijk linken aan je bedrijfsactiviteiten.
11. GEBRUIK EEN BREED ZOEKWOORD IN JE DOMEINNAAM
12. MAAK JE DOMEINNAAM INTERNATIONAAL
ZOEK HULP BIJ HET BEDENKEN VAN EEN PASSENDE DOMEINNAAM
Hopelijk hebben deze tips je al een eind op weg geholpen? Ben je (bijna) tot een beslissing gekomen, dan kan het nooit kwaad deze domeinnaam voor te leggen aan anderen.
Wat voor jou evident lijkt, is het daarom niet altijd voor anderen.
Vraag gerust om raad en opbouwende kritiek. Zo kom je tot nieuwe inzichten en kan je nog aanpassingen aanbrengen voor je je domeinnaam registreert.
Vond je dit artikel interessant? Geef het een beoordeling en deel het gerust op sociale media!
Wil je graag nog meer weten? Lees dan ook nog de volgende blog posts.
WAT KOST EEN BLOG: PRIJSCATEGORIEËN
Hoeveel kost een blog post?
Het antwoord is: hoeveel wil jij betalen? Wat krijg je voor dat bedrag in de plaats?
WAT KOST EEN BLOG OF ANDERE CONTENT?
Het schrijven van een blog of content vloeit niet bij iedereen zomaar uit de pen. Dus hoeveel kost het als je een copywriter onder de arm neemt?
SEO TERMEN: VERKLARENDE WOORDENLIJST
Deze SEO termen moet je aan je woordenlijst toevoegen wanneer je alles wil weten over zoekmachineoptimalisatie! Het volledige ABC van de SEO.